TEDÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Beril Türkoğlu Proje Kapsamında Eğitimler Verdi

beril_turkoglu_egitim

Tarih:  Date -

TEDU Psikoloji bölümü öğretim üyesi Dr. Beril Türkoğlu,  İ.D. Bilkent Üniversitesi  Siyaset Bilimi bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Saime Özçürümez’in yürütücüsü olduğu ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen “A Pilot Intervention Research on Refugee Schoolgirls in Turkey: Developing a Full Inclusive Education System Contributing to Social Cohesion/ Türkiye’deki Kız Çocuklarının Okullaşmasına Yönelik Pilot Müdahale Araştırması: Sosyal Uyuma Katkı Sağlayacak Tam Kapsayıcı Eğitim Modeli” isimli proje kapsamında 2019-2021 yılları arasında uzman sosyal psikolog ve eğitmen olarak çalışmıştır. Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı özellikle Suriye’den Türkiye’ye göç eden çocukların yoğunlukta olduğu okullarda çalışan öğretmenlere gruplar arası temas, önyargı ve okul ikliminin güçlendirilmesi konusunda eğitimler vermiştir. Bu eğitimler projenin uygulama şehirleri olan Gaziantep, Hatay ve Bursa’da çeşitli okullarda görev yapan ve projede yer alan gönüllü öğretmenlerle birlikte yürütülmüştür.

beril_turkoglu_proje