MÜDAHALE/ÖNLEME ÇALIŞMALARI ÇALIŞTAYI
Çalıştayın Amacı:
Psikolojik ve sosyal kaynaklı sorunların önlenmesi ve insanın iyilik ve refahının yükseltilmesi amacıyla çeşitli disiplinlerden pek çok araştırmacı ve uygulamacı gittikçe artan şekilde müdahale/önleme çalışmaları üzerinde yoğunlaşıyor. Türkiye’de ise genel gelişim ve eğitim alanlarındaki bilimsel iyileştirme çalışmalarının yanı sıra, özellikle son yıllarda göç, terör, maden kazaları, doğal afetler ve yaygınlaşan eğitim, gelişim ve sağlık sorunları, akademik ve uygulama alanlarında da müdahale programlarına olan ilgiyi artırdı.
Çeşitli konularda çeşitli hedef gruplara yönelik müdahale/önleme çalışmaları konusunda bütüncül bir bakış açısı geliştirmek, güçlü bir yöntem temeli sağlamak ve bilgi eksiğini gidermek amacıyla TED Üniversitesi, Müdahale/Önleme odaklı lisansüstü programıyla bu konuda dünyanın en iyi birimlerinden olan Orebro Üniversitesi (İsveç) Gelişimsel Araştırmalar Merkezi ile bağlantı kurarak çeşitli disiplinlerden ve kurum ve kuruluşlardan lisansüstü öğrenci, araştırmacı ve uzmanların yararlanması amacıyla iki günlük bir çalıştay düzenlemiştir.
Hedef kitle: Psikoloji, PDR, Eğitim Bilimleri, Halk Sağlığı, Sosyal Hizmet ve ilgili alanlarda müdahale çalışmalarına ilgi duyan, lisansüstü öğrenciler ve akademisyenler.
Çalıştay Dili: İngilizce (İhtiyaç duyulduğunda Dr. Metin Özdemir tarafından Türkçe desteği verilecektir.)
Tarih: 10 ve 11 Mart 2016 – 09:30-16:30
Katılım: Katılımcı sayısı 30 kişi ile sınırlıdır.
Süre: 2 Gün / 12 saat
Yer: TED Üniversitesi 141 numaralı derslik (Adres: Ziya Gökalp Cad. No: 48 Kolej – ANKARA)
Çalıştay Ücreti : 275,00 TL (KDV Dahil) (TEDU personeli, TED Genel Merkezi Uzmanları ve TED Ankara Koleji Uzman ve Öğretmenlerine % 10 indirim uygulanacaktır.)
Katılım Belgesi: Katılım Belgesi verilecektir.
Çalıştayı yürütecek kadro:
• Prof. Hakan Stattin
• Dr. Metin Özdemir
Çalıştayın İçeriği:
Bu çalıştay, müdahale/önleme programlarının düzenlenmesi, yürütülmesi, değerlendirilmesi ve raporlaştırılmasını kapsamaktadır.
10 Mart 2016
1. Müdahale/önleme yaklaşımları,
2. Kanıta dayalı programlar,
3. Risk ve koruyucu faktörler.
4. Program geliştirme, uyarlama, yürütme süreçleri
11 Mart 2016
1. Program çıktılarının değerlendirilmesi,
2. Program süreçleri,
3. Program etkililiğinde aracılar,
4. Değerlendirmenin raporlaştırılması.
Başvuru için: Eğitim bedelinin 26 Şubat 2016 saat 17:00’ye kadar TR34 0013 4000 0078 4412 8000 01 numaralı TED Üniversitesi İktisadi İşletmesi banka hesabına yatırılması gerekmektedir. Banka dekontu ve buradan ulaşacağınız “Kesin Kayıt Formu”nu doldurularak nüfus cüzdanı fotokopinizle birlikte sem@tedu.edu.tr e-mail adresine veya 0 (312) 418 4148 numaralı faksımıza gönderildiği takdirde kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. Mail order yoluyla ödeme yapmak için lütfen Mail Order Formu talep ediniz.
Ayrıntılı bilgi için: 0 (312) 585 0000
Not: Ankara dışından katılımcılarımız Holiday Inn Ankara-Kavaklıdere’de konaklayabilirler. (http://www.hiankara.com/)
Teşekkürler.