Ana içeriğe atla

Sosyal Psikoloji Seminerleri: Cinsiyet Temelli Önyargı ve Ayrımcılığın Sosyal Psikolojik Temelleri

Tarih: 

Konum:  K084 Erdoğan Bayraktar Amfisi

 

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ - SOSYAL PSİKOLOJİ SEMİNERLERİ: “CİNSİYET TEMELLİ ÖNYARGI VE AYRIMCILIĞIN SOSYAL PSİKOLOJİK TEMELLERİ”

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen Sosyal Psikoloji Seminerleri kapsamında; Sn. Dr. Gülden Sayılan, "Cinsiyet Temelli Önyargı ve Ayrımcılığın Sosyal Psikolojik Temelleri" konusuyla TEDÜ’lülerle bir araya gelecek.

Tarih: 25 Aralık 2019, Çarşamba
Saat: 17:00
Yer: K084 Erdoğan Bayraktar Amfisi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Konuşma Başlığı ve Özeti

Cinsiyet Temelli Önyargı ve Ayrımcılığın Sosyal Psikolojik Temelleri

Cinsiyet temelli önyargı ve ayrımcılık cinsiyet temelli şiddet örneğinde görüldüğü üzere önemli bir sosyal sorun olmasına ek olarak, dezavantajlı konumdaki bireylerin yaşamlarını pek çok açıdan olumsuz yönde etkileyen bir halk sağlığı sorunudur. Bu seminer, toplumsal cinsiyet kavramının içini açarak cinsiyet temelli önyargı ve ayrımcılığın altında yatan sosyal psikolojik faktörleri incelemeyi amaçlamaktadır.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dr. Gülden Sayılan

Kısa Özgeçmiş

Gülden SAYILAN, lisans öğrenimini 2010 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümü’nde yüksek şeref öğrencisi olarak tamamladıktan sonra, yüksek lisans derecesini 2013 yılında ODTÜ’den “Türkiye’de Vicdani Ret: Bir Sosyal Temsil Çalışması” başlıklı teziyle almıştır. Sosyal psikoloji alanında gerçekleştirdiği doktora eğitimini de ODTÜ Psikoloji Bölümü’nde tamamlayan Gülden Sayılan, doktora derecesini “Dünya Görüşleri ve İdeolojik Yönelimler: Kutuplaşma Kuramı, İkili Süreç Modeli ve Ahlaki Temeller Kuramının Bütünleştirilmesi” başlıklı teziyle 2018 yılında almıştır. 2013 yılından bu yana Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde Araştırma Görevlisi kadrosunda çalışmaktadır. Akademik ilgileri ve yürüttüğü çalışmalar politik psikoloji, toplumsal cinsiyet çalışmaları ve gruplar arası ilişkiler alanlarında yoğunlaşmaktadır.