fas

Event image fas
Event Color
  • Yellow New (#D7BA36)

Sosyal Psikoloji Seminerleri: Cinsiyet Temelli Önyargı ve Ayrımcılığın Sosyal Psikolojik Temelleri

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ - SOSYAL PSİKOLOJİ SEMİNERLERİ: “CİNSİYET TEMELLİ ÖNYARGI VE AYRIMCILIĞIN SOSYAL PSİKOLOJİK TEMELLERİ”

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen Sosyal Psikoloji Seminerleri kapsamında; Sn. Dr. Gülden Sayılan, "Cinsiyet Temelli Önyargı ve Ayrımcılığın Sosyal Psikolojik Temelleri" konusuyla TEDÜ’lülerle bir araya gelecek.

Tarih: 25 Aralık 2019, Çarşamba
Saat: 17:00
Yer: K084 Erdoğan Bayraktar Amfisi

1. Ankara Travma Sempozyumu TEDÜ'de!

Türk Psikologlar Derneği 1. Ankara Travma Sempozyumu, “Travmanın Sonrası: Dayanıklılık, Başaçıkma, Büyüme” temasıyla, TPD Ankara Travma, Afet ve Kriz Birimi ve TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü işbirliğinde 19-20 Ekim2019 tarihlerinde TED Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

TEDÜ Psikoloji Bölümü Yaz Stajı Başvuruları Başladı!

TED ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

UYGULAMALI PSİKOLOJİ BİRİMİ VE ARAŞTIRMA LABORATUVARI

YAZ STAJI

8-26 Temmuz 2019

TEDUPSY Yaz Stajı, klinik psikoloji alanına ilgi duyan lisans öğrencilerine yönelik olarak tasarlanmış 3 haftalık bir programdır. Staj kapsamında psikoloji lisans öğrencileri kuramsal bilgi, uygulama ve araştırma bilgi ve becerilerini geliştirmek üzere aşağıdaki etkinliklere katılabileceklerdir:

20. Ulusal Psikoloji Kongresi TEDÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

20. ULUSAL PSİKOLOJİ KONGRESİ TED ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Günümüzde Psikoloji Yedi Merkez Bilim Arasında Yer Alıyor”

20. Ulusal Psikoloji Kongresi, Türk Psikologlar Derneği ve TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü iş birliğinde, 15 – 17 Kasım 2018 tarihleri arasında, “Bilimlerin Kesişme Noktasında Psikoloji” ana temasıyla, Ankara’da TED Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

20. Ulusal Psikoloji Kongresi TEDÜ'de!

20. ULUSAL PSİKOLOJİ KONGRESİ

Türk Psikologlar Derneği ve TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü iş birliğinde, 15 – 17 Kasım 2018 tarihleri arasında, “Bilimlerin Kesişme Noktasında Psikoloji” ana temasıyla 20. Ulusal Psikoloji Kongresi TED Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Bilimsel program ve kayıt ile ilgili ayrıntılara web sayfasından ulaşabilirsiniz. Çalışma grubu, panel önerilerinizi ve bildiri özetlerinizi de yine web sayfası üzerinden gönderebilirsiniz.

BAZOLATERAL AMİGDALA’DAKİ GAMMA SALINIMLARININ MİKRO-ŞEBEKE FONKSİYONUNA KATKILARI

Bazolateral amigdala (BL) prinsipal nöronları çok düşük frekanslarda aksiyon potansiyeli deşarj etmelerine rağmen davranışa çok büyük etki gösterirler. Bu etki birçok nöronun deşarjının senksonizasyonu sayesinde oluyor olabilir. Gamma salınımlarının nöral senkroniye olan etkisini dikkate alarak, bu salınımların BL çekirdeğindeki hücresel ve davranışsal yansımalarını inceledik. Yüksek-Gamma (75-95 Hz) sıçanların en “kaygılı” olduğu zamanlara denk geldi ve bu ritim diğer ritimlere kıyasla BL deşarjını daha güçlü kenetledi.

Çocuklarda Uyku Bozukluklarına Yönelik Seminer ve Çalışma Grubu

TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Gelişim Odaklı Klinik Çocuk ve Ergen Psikoloji Programı tarafından 2-3 Ekim 2017 tarihlerinde çocuklarda uyku bozukluklarına yönelik seminer ve çalışma grubu düzenlenecektir.

Seminer ve Çalışma Grubu programı ve katılım koşulları aşağıdaki gibidir:

Seminerler (2 Ekim 2017 - TEDÜ Ahmet Ersan Konferans Salonu)
14.00-15.00 Contemporary quandaries about intervention for sleep problems in infants / Doç.Dr. Karyn France, PhD., Canterbury Üniversitesi

Travmatize olan sıçanlardan Travma Sonrası Stres Bozukluğu hakkında ne öğrenebiliriz?

Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB)’nun,  nötr durumların  hayati tehlike oluşturan olaylarla ilintilenmesinin, tehlike ortadan kalktıktan sonra bile güçlü biçimde devam etmesini yansıttığı düşünülmektedir. Teknik olarak, TSSB’den müzdarip kişilerin daha önceden klasik koşullanmış korku tepkilerini sönümleyemediği düşünülmektedir. TSSB’nin nörobiyolojik mekanizmalarını anlamak için, kemirgenlerde klasik korku koşullanması ve bunu takiben tepkilerin sönümlenmesinin nöral kodları incelenmektedir.

Bir fare bize nörogelişimsel bozukluklarla ilgili ne anlatabilir?

"2000’li yılların başlangıcından bu yana, ortaya çıkarılan farklı türlere ait genomik bilgiler, biyolojik disiplinderde bir çığır açmış durumdadır. Bu ilerlemelerden, psikoloji de sinirbilimleri alanındaki disiplinlerarası yürütülen çalışmalar sayesinde yararlanmaya başlamıştır. Sinirbilimcilerin yaklaşımları sadece genleri kodladıkları proteinlere kısıtlı olmaktan çıkarmış, bu genlerin farklı sinir ağları ve bu sinir ağlarının aktivitelerinden doğan davranışları sorgulayabilir hale getirmiştir.

Abone ol fas